Tegnestuen Aton

 

v/Stig ilkrone

Bygningskonstruktør. BTH Aalborg

Master i Bygherrerådgivning og Værdidesign. Arkitektskolen Aarhus

 

 

Betydning af Aton (Egyptologi).

 

Den legendariske farao Amenhotep IV mente, at Aton, som var solen, skabte livet med sit lys og opretholdte således også livet på Jorden. Solen bestemte over det enkelte menneskes liv og død ifølge Aton-religionen.

 

Amenhotep IV, som ændrede navn til Akhenaton, Akhenaton er en af historiens mest fascinerende personligheder. Hans regeringsperiode var kun på 17 år (1364-1347 f.Kr.), Akhnaton dronning var Nefertiti

Akhenaton mente at, alt liv er betinget af Solen. Derfor har de gamle egyptere i årtusinder æret Solen i forskellige former og under adskillige navne.

 

Det var imidlertid ikke en ny Aton-tilbedelse, Akhenaton skabte. Aton i skikkelse af solskiven var kendt i historisk tid siden 5. dynasti i Nedre-Egypten, hvor man finder Aton-symbolet i pyramiderne fra 5. dynasti i Sakkara.

 

Aton vises som en lysende solskive med lange solstråler. Hver stråle ender i en kærtegnende hånd. En af hænderne holder et ankh-kors symbolet på liv. Aton blev betragtet og respekteret som et levende og bevidst væsen.

 

Tegnestuen

Kristrupvej 107.

8960 Randers SØ

CVR nr. 32011632.

Mobil : 20616678

 

Mail :

si@tegnestuen-aton.dk

info@tegnestuen-aton.dk